IMD-debiteringen för varje bostadsrättslägenhet

Hej,

Vår förening har haft flera parter inblandade i förberedandet och skapandet av IMD-filer, som därmed skulle ha sänts till vår ekonomiska förvaltare Fastighetsägarna, för att läggas på respektive bostads aviseringsunderlag.

Vi i styrelsen hade förhoppningar och förväntningar om att eldebitering skulle ha gjorts inför aviseringen för Q1. Ingen avisering av el har lagts på i våra nu till oss sända avier för Q1.

Anledningen som har nämnts för oss, är att sjukdomar bland personal har föranlett allt försenat arbete. Två exterma parter är inblandade i förberedandet av eldebiteringsunderlagen. Vårt ärende har hamnat mellan stolarna. Information kom oss tillhanda denna vecka.

Det är också sagt att ingen medlem behöver agera genom att säga upp sitt elabonnemang hos sin leverantör. Vattenfall sköter allt detta åt respektive bostadsrättsinnehavare. Samtliga kommer att sägas upp automatiskt.

Vi i styrelsen ber om ursäkt för det extraarbete detta medfört er som medlemmar, och hoppas på att vi alla kan få våra eldebitering som det är tänkt så snart som möjligt.

Vi håller er uppdaterade så snart vi vet något mer.

Mvh

Styrelsen